S. Jacobsson - Kaage
Sjöberg - Bengtsson - Larsson (C) - Flodin
Sjösvärd

Bänken: Yngwe (C. Olsson), P. Persson (A. Olsson), Carlsbogård (S. Jacobsson), Megahid (A. Svensson), Magnusson (J) (Ottosson)

Sista seriematchen för 2020 på Romevi! Redan klara seriesegraren Älvängen kom på besök. RUF låg inför matchen på tredjeplats, med viss chans att nå andraplatsen. Ett envist regnväder bjöd på ett riktigt blött underlag som blev lerigare och lerigare ju längre matchen gick.

Romelanda fick en hygglig start på matchen. Det var bra energi i laget och det var tydligt att matchen gällde en hel del. Inte helt oväntat kunde bortalaget dock relativt tidigt få ett visst övertag i bollinnehavet. Därför kom matchens mål kanske lite som en blixt från klar himmel (även om himlen ovanför Romevi var allt annat än klar). Efter att Älvängen fört spelet en period visade RUF som så många gånger tidigare de senaste veckorna att man är starka när läget dyker upp. Andreas Olsson slog en fin djupledspassning till Alfons Svensson, som efter att ha vänt bort sin försvarare snyggt kunde lägga in bollen i "korta hörnet". 1-0!

Matchen var sedan ganska jämn. Rasmus Ottosson hade dock ett utmärkt läge att utöka Romelandas ledning någon minut senare efter att han hade snott åt sig bollen från en försvarare. Avslutet gick dessvärre strax utanför. Tio minuter efter ledningsmålet kunde istället bortalaget replikera. Först vann man en frispark utanför straffområdet till höger i spelriktningen, nästan nere vid hörnflaggan. Bollen skickades in i boxen och studsade upp på en RUF-försvarares hand. Domaren pekade på straffpunkten, och bollen slogs säkert in i mål. 1-1!

Regnet fortsatte att ösa ner över planen och underlaget blev blötare och blötare. De svårspelade förutsättningarna bjöd in till mer kamp än skönspel. Resten av halvleken var relativt jämn. Älvängen hade ett hyfsat avslutsläge inne i straffområdet där bollen sköts lågt mot ena stolpen. Sjösvärd i målet kunde dock slänga sig till höger och ta hand om bollen relativt enkelt.

RUF stack upp vid ett par tillfällen; bland annat hade man ett par hörnor. 1-1 stod sig dock till pausvilan efter en klart godkänd halvlek från Romelandas sida.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Älvängen kunde ta ledningen efter ett fint anfall. Bollen spelades ut på högerkanten och därefter in lågt mot förstaytan där den resolut sparkades in i mål. 1-2 i matchens 46:e minut!

Älvängen var fortsatt ganska tunga i inledningen av den andra halvleken. Man hade ytterligare ett hyfsat avslutsläge inne i Romelandas straffområde, men skottet blev inte bättre än att Sjösvärd i målet kunde avstyra med en benparad.

I takt med att tiden gick och att underlaget blev grisigare och grisigare växte RUF in i matchen alltmer igen. Efter att ha genomfört ett par byten med pigga ben in på planen kunde Romelanda på riktigt ta över initiativet i matchen. En av inhopparna kom att spela en av huvudrollerna i matchens avslutning. I den 67:e minuten väggspelade Patrik Persson snyggt med Max Yngwe. Patrik fick ett fint skottläge och kunde behärskat skjuta in sitt tredje mål för säsongen. 2-2!

Älvängen stack sedan upp med en riktigt bra målchans. Ett inlägg från högerkanten sköts från nära håll mot den främre stolpen, men Romelandas målvakt sträckte ut och svarade för en kvalificerad räddning när han lyckades tippa ut bollen till en resultatlös hörna.

Annars var det RUF som var det bättre laget i slutskedet. Med dryga kvarten kvar fick man ett fint frisparksläge, lite till vänster strax utanför straffområdet. Patrik Persson sköt bollen som tog på armen på en av spelarna i muren. Efter någon sekunds funderande pekade domaren på straffpunkten för andra gången i matchen. Inbytte Patrik stegade upp och var lika säker som vanligt från 11-meterspunkten. 3-2!

Framåt slutminuterna stod det klart att en seger med ett mål inte skulle vara tillräcklig för RUF:s del, då Finlandia/Pallo ledde stort mot Björndammen/Öjersjö. RUF gjorde ändå vad man kunde för att trycka på för ytterligare mål, dock utan att lyckas. Inte heller bortalaget förmådde mobilisera krafterna en sista gång för att åstadkomma en kvittering. Matchen slutade med hemmaseger 3-2!

Sammanfattningsvis ännu en i raden av starka prestationer från Romelandas sida! I ösregnet på en lerig gräsplan kämpade man återigen i 90 minuter och lyckades därmed besegra seriens bästa lag. Trots sex segrar och en oavgjord på de sju sista matcherna fick RUF till slut nöja sig med en tredjeplats i tabellen. Därmed inleds nu några veckors väntan på ett eventuellt kvalspel. RUF måste hoppas att två Göteborgslag vinner kvalgrupperna till division 3. Om så blir fallet väntar ett kval mot Division 4 någon gång runt månadsskiftet oktober/november. Oavsett hur det blir kan vi i alla fall konstatera att RUF presterat sin bästa säsong på länge. Avslutningsvis vill vi naturligtvis också gratulera Älvängens IK till en välförtjänt serieseger!