P. Persson
C. Olsson - Björnrud - Flodin
Sjösvärd

Bänken: Osberg, Eriksson, Karlsson, M. Persson, Arfvidsson

Ett RUF med en nykomponerad backlinje fick inleda matchen med ganska ordentlig motvind på Älvevis slitna konstgräsmatta. Detta kom till viss del att prägla den första halvleken.

Det var dock Romelanda som skapade den första riktigt heta målchansen. Alfons Svensson fick fritt skottläge inne i straffområdet, men hemmalagets målvakt stod för en bra räddning.

Älvängen kunde ganska tidigt ta ledningen i matchen. I efterspelet av en frispark lyftes bollen in i straffområdet där en Älvängenspelare lite väl ostört kunde nicka bollen mot mål. Sjösvärd lyckades sånär styra ut bollen, men den smet in precis innanför stolpen. 1-0.

Romelanda hade sedan en del problem med såväl väder som underlag. Man lyckades inte få till särskilt mycket ordnat spel även om matchen var ganska jämn. Älvängen var kanske det något tyngre laget. Man skapade ett par frisparkar, hörnor och avslut från distans, men det vållade sällan några större problem.

Kort innan halvtidsvilan hittade Älvängen in med en boll bakom Romelandas backlinje. Sjösvärd i Romelandas mål kunde möta skytten tillräckligt för att få en liten touch på bollen som gick via stolpen ut till en resultatlös hörna. 1-0 stod sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det ombytta roller med vinden. Resultatet blev ett Älvängen som backade ner och ett RUF som stundtals kunde trycka på ganska bra. Man lyckades dock inte riktigt få till det i de avgörande momenten i en match som var relativt chansfattig.

Efter knappa tio minuter av den andra halvleken kunde i stället Älvängen snyggt spela sig förbi Romelandaförsvaret i en omställning. Ett friläge senare stod det nu 0-2, och uppförsbacken var brant för bortalaget.

RUF tryckte på så gott man kunde och luftade den mycket offensivt balanserade avbytarbänken. I matchens 75:e minut lyckades man äntligen få in en boll i nätmaskorna, men målet vinkades bort för offside.

Romelanda tryckte långa stunder ner sina motståndare ordentligt och hade någon boll i ribban och en nick tätt över densamma. Sett till matchbilden klarade sig dock Älvängen bra ifrån klara målchanser.

I den 89:e minuten kunde till slut Gustav Flodin trycka in en boll i "gröten" framför målet till 2-1. En liten strimma hopp tändes, då ett oavgjort resultat skulle innebära att man höll Älvängen bakom sig i tabellen.

I matchens allra sista minut hade RUF ett avslut inne i straffområdet som täcktes undan av en försvarare. I situationen efteråt fick man en frispark ute vid vänsterkanten i höjd med straffområdet. Man flyttade upp hela laget i "boxen" men frisparken gick över ribban, varefter domaren blåste av matchen. Älvängen vann med 2-1.

Sammanfattningsvis en godkänd arbetsinsats från Romelandas sida, men där man aldrig riktigt fick till det spelmässigt. Trots att man stundtals etablerade ett bra tryck mot sina motståndare skapade man lite för få målchanser och utdelningen kom för sent. Resultatet innebär att Romelanda tappar andraplatsen och troligtvis har spelat sin sista match för säsongen.