F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: A. Svensson, Sjöberg, Sanne, J. Svensson, Flodin

Precis som brukligt bjöd Romevi på ett soligt och vackert väder när det var dags för fotboll på fredagskvällen. Ett Kungälvsderby mot FC Komarken stod på programmet och en hel del publik hade letat sig till Romevi.

RUF stod för en direkt dålig matchinledning. Bortalaget såg hetare ut i de flesta situationer och man fick tidigt ett par hörnor, dock utan att det hettade till riktigt. RUF-spelarna var på efterkälken i närkampsspelet och lyckades inte få igång sin offensiv.

Vid ett tillfälle i den första halvleken hade Romelanda tre offensiva hörnor på raken. Dessa var välslagna, och vid en av dem var Filip Larsson nära att nicka in bollen i mål, men han fick ingen ordentlig träff på bollen.

Istället var det Komarken som skapade bäst chanser. Duktige vänsteryttern Jafet Menghestab var på spelhumör och lyckades vid ett par tillfällen bryta in från sin kant. En gång slutade det med en passning in i straffområdet och ett skott som avkrävde Sjösvärd i målet en bra räddning, och en annan gång avslutade han själv i stolpen och ut.

I matchens 39:e minut slog Romelanda en felpassning i eget försvar som gav bortalaget ett rent friläge. Detta förvaltades på bästa sätt och det stod 0-1. Målet kändes inte helt ologiskt då hela Romelandalaget hade stora bekymmer att komma in i matchen. 0-1 i paus var inte helt orättvist, efter en rent utsagt usel halvlek från hemmalaget.

En missnöjd hemmatränare aviserade hela fyra byten i paus: Max Yngwe, William Frövén, Carl Olsson och Jonathan Böhm lämnade planen och in kom Johan Svensson, Markus Sanne, Gustav Flodin och Fredrik Sjöberg. Kanske hjälpte detta till att skaka liv i Romelanda, för när den andra halvleken drog igång var det en helt annan intensitet från de gulklädda.

RUF tog tidigt övertaget och ett bortalag som blev allt tröttare försökte säkra defensiven och satsa på omställningar. Romelanda spelade med en betydligt aggressivare press och ett lite rakare spel med mer bollar bakom motståndarnas backlinje. Så småningom kom också utdelningen. Efter en frispark gjordes en RUF-spelare ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Patrik Persson förvaltade förtroendet genom att skicka in 1-1 i matchens 61:a minut.

Det var tydligt att RUF hade hittat flytet i spelet och att man ville fortsätta ösa på medan krafterna fanns. I den 67:e minuten kom ytterligare ett mål, även detta efter en fast situation. Daniel "LB" Bengtsson slog ett fint frisparksinlägg som efter lite kalabalik till sist skickades in i mål av Gustav Flodin. 2-1!

Komarken försökte satsa framåt, men man hade svårt att komma till de riktigt heta chanserna i den andra halvleken. Istället kunde Romelanda i praktiken avgöra matchen med knappa kvarten kvar. "LB" slog en utsökt boll bakom motståndarförsvaret som friställde Max Harris. Max blev sedan fälld av målvakten och dagens andra straff var ett faktum. Även denna gång skickade Patrik Persson bollen i mål och det stod nu 3-1.

Slutskedet av matchen blev sedan ganska odramatiskt. FC Komarken skapade någon enstaka hörna, men det blev aldrig riktigt farligt. I matchens 85:e minut fick William Frövén sitt andra gula kort, vilket gjorde att RUF fick avsluta matchen med en man kort. Detta kom dock inte att påverka matchbilden nämnvärt, utan RUF kunde hålla undan och inkassera sin åttonde trepoängare för året.

Sammanfattningsvis en match med två ansikten. I den första halvleken var RUF rent bedrövliga, där ingenting stämde överhuvudtaget samtidigt som Komarken bjöd upp till en tuff kamp. I den andra halvleken bjöd man kanske inte på något bländade spel, men man kopplade ändå på inställning och kampvilja vilket var tillräckligt för att vinna denna match. Segern innebär att RUF behåller sin fempoängslucka till Pushers BK/Masthuggets BK på andraplatsen. Nästa vecka väntar ytterligare ett derby då Kareby IS kommer till Romevi.