P. Persson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: Karlsson (Harris), H. Björnrud (Granäng), A. Svensson (Flodin), Frövén (Böhm), M. Björnrud (P. Persson), Sanne (Sjöberg), Jonasson (C. Olsson); samtliga inbytta i halvtid.

Efter två välbesökta träningar kunde RUF mönstra en 18-mannatrupp till höstgenrepet. Målsättningen var att ge samtliga spelare minst 45 minuters matchträning.

Nödinge SK började med att sparka igång matchen, men redan efter ca 30 sekunder slog man en felpassning rakt i gapet på "lejonet" Max Harris. Max tackade och tog emot och kunde säkert placera in 1-0.

I matchinledningen hade bortalaget problem med RUF:s presspel, vilket kunde ha resulterat i ytterligare något mål för Romelanda. Så blev dock inte fallet, utan istället mattades hemmalagets press av och Nödinge kunde komma in mer i matchen. Man hade ett par hyfsade omställningslägen men lyckades aldrig på allvar hota Romelandas mål.

I matchens 33:e minut fick Romelanda ett fint frisparksläge till höger, en bit utanför straffområdet. Daniel "LB" Bengtsson stod för en utsökt lyftning till en fri Max Harris som kunde nicka in bollen i nätet. Ett riktigt fint fotbollsmål!

Resterande halvleken var sedan ganska händelsefattig. RUF kunde gå till pausvila med en trygg 2-0-ledning efter en halvlek som, om man är lite snäll, får betyget godkänt.

Till den andra halvleken genomförde RUF hela sju byten, där bland annat Marcus Björnrud fick göra sin RUF-comeback efter många års frånvaro. Kvar på planen blev endast Björn Sjösvärd, Johan Kaage, Daniel Larsson och Daniel Bengtsson.

Kanske inte så oväntat blev inledningen av den andra halvleken lite svängig, dock utan större målchanser åt något håll. I mitten av halvleken skapade Nödinge sin dittills bästa målchans när en högerytter kunde bryta in i planen och avlossa ett hyfsat skott strax utanför straffområdet. Sjösvärd i Romelandas mål kunde dock relativt enkelt stöta ut bollen till sidan.

I anfallet efter kunde istället RUF utöka sin ledning. William Frövén stod för ett fint förarbete när han till slut kunde få fram bollen till Henrik Björnrud som avslutade kliniskt. 3-0.

Fyra minuter senare spelades Isak Karlsson fri i djupled. En Nödingeförsvarare valde dock att kapa Romelandaanfallaren bakifrån, vilket resulterade i ett solklart rött kort. Den efterföljande frisparken sköts sedan över målet.

Istället för att skapa ett tydligare spelövertag, kom RUF istället efter detta att genomföra sin sämsta period i matchen. Med kvarten kvar kunde en Nödingespelare på vänsterkanten lite väl enkelt ta sig förbi ett passivt Romelandaförsvar och spela snett-inåt-bakåt till en fri spelare som satte 3-1. Flera RUF-spelare reagerade på att bollen var över kortlinjen innan den spelades in i boxen, samtidigt får man nog i stället för att skylla på den ensamma domaren ta sig själva i kragen och konstatera att man nog ändå fick vad man förtjänade.

Målet gav Nödinge visst hopp om att göra tillställningen spännande, men tiden tickade iväg och man skapade inga riktigt heta målchanser. I stället kunde RUF utnyttja luckor som uppstod i bortalagets defensiv och finputsa siffrorna i matchens slutskede. Först blev Isak Karlsson helt fri från halva planen efter en passning från Henrik Björnrud, denna gång utan någon försvarare hack i häl. Med ett säkert avslut visade han att målkänslan fortfarande finns kvar. 4-1 i den 87:e minuten. I matchens allra sista spelminut kunde sedan Daniel "LB" Bengtsson tråckla sig förbi flera uppgivna försvarare och fastställa slutresultatet 5-1.

Sammanfattningsvis mycket positivt att kunna ge hela matchtruppen gott om speltid och samtidigt vinna matchen mot ett topplag i division 6 relativt enkelt. Spelet i matchen var kanske inte bländande, men sett som ett träningspass inför nästa veckas seriematch fick laget ut det man ville. Vi vill också passa på att tacka Nödinge SK för att de ställde upp på en match när många andra lag tackade nej, och önska dem lycka till i den oerhört jämna toppstriden i Division 6A!