Referat: Romelanda UF (D4H) - Fässbergs IF (D4H)

D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: H. Björnrud (Granäng), J. Svensson (Böhm), Eriksson (Harris), Marek (Flodin), Sjösvärd

Årets genrep spelades hemma mot Fässbergs IF. Efter två fina prestationer fanns det goda förhoppningar om att RUF skulle göra ännu en bra match. Dessvärre fick publiken som letat sig till Romevi se ett rejält sömnigt Romelanda i den första halvleken.

Fässberg hade det mesta av bollinnehavet och RUF-spelarna hittade inte rätt i presspelet. Bortalaget kombinerade sig förbi RUF-spelarna på ett sätt som kändes alldeles för enkelt, och hade det inte varit för en storspelande Filip Mattiasson som radade upp klassräddningar så hade ett baklängesmål kommit tidigare än vad det gjorde.

Efter 15 spelade minuter kom dock fullt rättvisa 0-1 efter ett välplacerat skott inifrån straffområdet. Läget såg allt annat än ljust ut för Romelandas del.

Trots att spelet inte riktigt stämde var Romelanda ändå inte helt ofarliga de gånger man kom fram i anfall. I matchens 26:e minut drev Max Harris förbi sin försvarare och blev ojuste tacklad i straffområdet. Domaren blåste för straff och RUF fick därmed en fin chans att kvittera. Gustav Flodin stegade upp, men straffen var inte bättre än att Fässbergs målvakt kunde rädda.

Resterande del av halvleken var relativt jämn, men det var tydligt att RUF inte riktigt hittade rätt i spelet denna dag. Det kändes ljummet överlag, med få ordentliga närkamper och ingen som riktigt tog tag i taktpinnen från Romelandas sida.

Den andra halvleken var i långa stunder liknande den andra delen av första halvlek. Båda lagen skapade ett par hyfsade chanser, men Filip Mattiasson i Romelandas mål fortsatte att spela bra och offensivt fick Romelanda inte riktigt till det.

Någon gång mitt i halvleken sköt Jonathan Böhm ett fint skott som såg ut att skruvas in i mål, men bollen tog någonstans runt hjulet innanför ena stolpen och studsade ut utan att passera mållinjen.

I slutet av matchen skulle det dock komma att hetta till ordentligt med flera mål. I matchens 82:a minut fick Jonathan Böhm sin revansch när han snodde bollen från Fässbergsförsvaret och säkert placerade in kvitteringen 1-1!

Glädjen skulle dock bli kortvarig för Romelandas del. Ett inlägg från vänsterkanten gick via Filip Mattiassons fingrar till en fri spelare vid bortre stolpen som enkelt kunde nicka in ledningsmålet 1-2.

Två minuter senare fortsatte dock målfyrverkeriet när Max Harris snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och mycket snyggt lobbsköt in 2-2 från lång distans.

De flesta trodde nog att matchen skulle avslutas med ett oavgjort resultat, men ett lite slarvigt Romelanda spelade in bollen centralt på egen planhalva där man tappade densamma. Fässberg kunde spela fram en spelare precis utanför straffområdeslinjen som placerade in 2-3 invid Filip Mattiassons vänstra stolpe. Direkt efter följande avspark blåstes matchen av.

Sammanfattningsvis inget höjdargenrep från Romelandas sida. En rejält sömnig matchinledning satte tonen för Romelandas prestation som aldrig nådde några högre höjder. Fässberg vann matchen, och det får sägas vara helt rättvist. Förhoppningsvis kan man hitta tillbaka till spelet till nästa veckas seriepremiär!